Kasseien

Kasseien, ook wel kinderkopjes genoemd, zijn duurzaam en hebben een hoge levensduur. Het is een kleurvast gesteente dat in allerlei materiaalsoorten en kleuren leverbaar is.

We beschikken over een uitgebreid assortiment kasseien in de materiaalsoorten porfier, graniet, melafier en basalt kasseien. De kinderkopjes worden gebruikt als bestrating maar ook voor de aanleg van muurtjes of waterputten.

 

 
SOORTEN KASSEIEN

Voordelen kasseien

Kasseien zijn als bestrating voor bijvoorbeeld uw oprit of terras niet de allergoedkoopste oplossing, maar bieden als sierstenen desondanks zeer veel voordelen.

Goed te combineren, stijlvol en tijdloos

Een kassei is een tijdloos en goed te combineren steen die decennia lang meegaat qua tint en uitstraling. Zo past de rustieke authentieke uitstraling van de kassei ook zelfs bij moderne woningen. Kasseien of kinderkoppen zijn erg mooi en tevens zeer stijlvol. In de loop der tijd worden kasseien zelfs alleen maar mooier.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Kasseien staan bekend om hun duurzaamheid, robuustheid en de sterkte van de siersteen. Ook zijn kasseien als steensoort erg onderhoudsvriendelijk. Als na jaren groenafzetting zich heeft gehecht aan de kasseien, zijn deze eenvoudig te reinigen door middel van een sopje van water en natuurzeep. Gebruik daarbij niet te veel zeep anders wordt het tegenovergestelde effect bereikt en kan daarnaast de steen glad worden.

Eenvoudig te herstellen

Wanneer ooit aan de kasseien een reparatie nodig mocht zijn, is dit bij kasseien gemakkelijk uit te voeren. Dit is zelfs eenvoudiger uit te voeren dan bij andere soorten bestrating. Bovendien behouden kasseien hun waarde. Concluderend dus een goede investering.

Enkele voorbeelden

Porfier 13x18 Verwerkt

Porfier 13×18 Verwerkt

Porfier 11x16

Porfier 11×16

Basalt 14x20

Basalt 14×20

Porfier 15x15 verwerkt in een gracht

Porfier 15×15 verwerkt in een gracht

Zweeds graniet 7×9

Kandla grijs 14×14

Kandla gres 14x14

Kandla gres 14×14

Zweeds Graniet 14x20

Zweeds Graniet 14×20

Kasseien laden

Kasseien laden

MEER INFORMATIE?