Soorten kasseien

granietGraniet

Het gebruik van kasseien of kinderkoppen werd voor de verharding van wegen al in vroege tijden toegepast. De kassei uit graniet is te herkennen aan zijn regelmatige gekapte vorm en zijn glinsterende korrel. De regelmaat kan verklaard worden door doordat dit gesteente machinaal wordt gekliefd. Het voordeel van dit straatmateriaal is dat het keihard is en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Om straatwerk of oprit in klassieke stijl te creëren, zijn granieten kasseien de ideale oplossing.

Porfier

Porfier is een zeer hard gesteente en is een vorm van graniet. Dit stollingsgesteente bevat echter grote kristallen, (mineralen) en ongelijke korrels, waardoor de textuur grover is. Porfieren kasseien hebben door hun hardheid en druk- en slijtvastheid worden ze toegepast in de constructie van straten. Deze hand bewerkte straatstenen hebben een opvallend uiterlijk en bepalen zodoende een karakteristiek straatbeeld of zijn tevens geschikt als spoorwegballast. Ook kunnen deze porfieren kinderkoppen worden gebruikt als siersteen voor het leggen van een oprit of als siersteen in de tuin. De kleuren variëren van grijs, groen tot blauw.

gresGres

De Belgische gres kassei wordt veelal als hergebruikte kassei geleverd. Dit omdat sinds begin jaren zestig deze natuursteen niet meer wordt ontgonnen in de Belgische groeven. De gres kassei is een soort zandsteen dat mooi afslijt doordat het een relatief zachtere steen is. Daardoor is deze met de hand gekapte kassei mooi vlak en heeft het daarnaast een karakteristiek karakter. Het heeft unieke kleuren die in de loop der jaren zijn ontstaan, waarover nieuwe gekapte kasseien niet beschikken. Deze siersteen wordt veelal gebruikt voor straatwerk en aanleggen van een inrit. De kleuren waarin de gres kassei verkrijgbaar zijn grijs-bruin-oker.

Basalt

Basalt kasseien of kinderkoppen zijn ontstaan uit stollingsgesteente en is vergelijkbaar met graniet. Doordat deze soort natuursteen een snelle stolling heeft ondergaan, is het een compact en heeft het een egaal uiterlijk. Het is door zijn hardheid slijtvast en weerbestendig. De kleuren waarin basalt verkrijgbaar is, is lichtgrijs, donkergrijs of zwart. Het is zeer geschikt voor het aanleggen van opritten en straten.

Hardsteen

Hardsteen typeert zich vaak door zijn grijze of blauw-grijze kleur. De hardstenen kasseien kenmerken zich door een egaal oppervlakte en is zoals de naam al doet vermoeden slijtvast. Deze kalksteen is weerbestendig en ook bestand tegen vorst. De hardstenen kasseien bevatten een aftekening van fossielen en witte kristallen. Hardsteen is geschikt voor decoratief gebruik voor bestrating van uw terras, tuin of oprit. Veelal biedt J. Visser Klinkers & Kasseien Belgisch of Chinees hardsteen.

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan                                             Vragen? Bel +31 76 5264487