Soorten natuursteen

basaltBasalt

Basalt is wat betreft eigenschappen het best te vergelijken met graniet. Het is een erg hard vulkanisch gesteente. Door het lava dat aan het aardoppervlak afkoelt, ontstaat basalt. Door die zeer snelle afkoeling kunnen de mineralen niet uitkristalliseren en bestaat deze uit kleine kristallen. Basalt is meestal grijs of zwart van kleur. Door haar strakke uitstraling past basalt uitstekend in of bij een moderne inrichting.

Zweeds GranietGraniet

Graniet is een van de hardste natuursteensoorten en is daardoor slijt- en krasvast. In de diepste aardlagen is dit gesteente te winnen, waar het onder hoge druk is ontstaan. Het is een stollingsgesteente dat na afkoeling zeer mooie kristallen krijg, wat het kenmerk is van deze steensoort. Als vloer heeft graniet een vrij strak karakter met smalle voegen. Daarnaast wordt het veel toegepast in vensterbanken en aanrechtbladen. Ideaal aan dit product is, dat het niet gevoelig is voor vlekken en vuil. Veelal variëren de kleuren van lichtgrijs tot zwart, alhoewel er ook andere tinten beschikbaar zijn.

hardsteenHardsteen

Hardsteen of arduin is een compacte donkere kalksteen en bestaat uit verschillende versteende fossielen in een donkere grondmassa. Hardsteen kent vele toepassingen, zowel binnen als buiten. Deze steensoort is erg voor onder andere vloeren, dorpels, vijverranden en zelfs tuinmeubilair. Dit gesteente is duurzaam en heeft een tijdloos karakter. Het is daarnaast gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Met name is hardsteen afkomstig uit België, Ierland, Vietnam en China. Het kleurenpalet waarin hardsteen verkrijgbaar is, is van blauw, grijs tot zwart en past goed in moderne interieurs.

zandsteenZandsteen

Zandsteen bestaat uit zandkorrels en heeft een ruw, gelaagd oppervlak. Zandsteen tegels worden uit groeves gedolven, hierna wordt het oppervlak op ambachtelijke wijze afgewerkt. Deze steensoort heeft een rijk kleurenpallet en heeft meestal een mooie zachte kleur. Zandsteen tuintegels zijn erg hard en vocht- en waterbestendig. Deze tegels geven uw tuin een zomerse, sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Na verloop van tijd kan een geelbruine zandsteen door verwering weersinvloeden vergrijzen.

 

 

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan                                             Vragen? Bel +31 76 5264487